Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@06:43:20 GMT

آیا توپ طلا در فوتبال واقعا طلا دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۲۹۴۰

آیا توپ طلا در فوتبال واقعا طلا دارد؟

توپ طلا که در زبان لاتین با نام Ballon d’Or (بالون دِاُر) شناخته می‌شود، در میان اهالی فوتبال به‌عنوان ارزشمندترین جایزه فردی شناخته می‌شود که یک بازیکن فوتبال می‌تواند کسب کند.

این جایزه به جز پنج سال (2010 تا 2015 که به طور مشترک با فیفا به بهترین بازیکن فوتبال جهان اهدا می‌شد و سال گذشته که به خاطر شیوع کرونا اهدا نشد) از زمان شکل‌گیری‌اش در سال 1956 همواره در مراسمی باشکوه توسط نشریه معتبر فرانسوی، فرانس فوتبال به بازیکنی که از سوی کارشناسان و خبرنگاران منتخب حوزه فوتبال بالاترین رأی را کسب کند، تقدیم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو توپ طلا به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و باپرستیژ‌ترین جوایز فردی در دنیای ورزش شناخته می‌شود.

این جایزه اما نه تنها از نظر معنوی بلکه از نظر مادی نیز بالاترین ارزش را در میان تمام جوایز انفرادی دنیای فوتبال دارد. از لحاظ ظاهری نیز توپ طلا اگر زیباترین جایزه انفرادی دنیای فوتبال و حتی ورزش نباشد بدون شک جزو زیباترین جوایزی است که یک بازیکن می‌تواند در ویترین افتخاراتش به نمایش بگذارد. شاید اما برای برخی این سؤال پیش آمده باشد که آیا توپ طلا واقعاً از جنس طلاست؟ آیا فقط از روکش طلایی برای جلا دادن به آن استفاده شده یا اینکه تمام وزن آن طلاست؟ و در توپ طلا چقدر طلا به کار رفته است؟

جایزه زیبایی که فرانس فوتبال هر ساله به بهترین بازیکن مرد و زن دنیا اهدا می‌کند توسط شرکت خانوادگی جواهرسازی معروف فرانسه، «ملریو دیتس ملر» تولید می‌شود. این شرکت مستقر در پاریس در حوزه کاری خود متبحر و جزو بهترین‌ و سرشناس‌ترین برند‌های دنیا محسوب می‌شود. رابطه این شرکت با دنیای ورزش اما تنها به ساخت توپ طلا محدود نمی‌شود و یکی دیگر از تولیدات ورزشی آن جام قهرمانی رقابت‌های تنیس اوپن فرانسه (دومین گرنداسلم تقویم سالانه تنیس) است که با نام «جام تفنگداران» (Coupe des Mousquetaires) شناخته می‌شود.

طبق اعلام ملریو مراحل ساخت توپ طلا بسیار زمانبر است و کاری نیست که تنها توسط یک نفر انجام شود. طبق اعلام رئیس این شرکت فرانسوی، توپ طلا، از ابتدای فرایند تولیدش تا زمان تحویل به فرانس فوتبال در دست پنج نفر قرار می‌گیرد که شامل یک جواهرساز، یک نگارنده، یک حکاک، جوشکار و جلادهنده می‌شود. البته این جایزه از اولین سال اهدای آن به استنلی متیوز ستاره انگلیسی فقید تیم بلکپول انگلیس، دستخوش تغییرات فراوانی واقع شده است.

طبق آنچه ملریو دیتس ملر سازنده توپ طلا می‌گوید، این جام از دو نیمکره از آلیاژ برنج (ترکیب از دو فلز روی و مس) تشکیل می‌شود که روی هر دو سوی آن چکش‌کاری‌هایی صورت می‌گیرد. سپس این دو نیم‌کره به جوشکار طلا سپرده می‌شود تا با مشکل مواد مخصوص این دو نیم‌کره را به یکدیگر متصل کند. در مرحله بعدی، محصول که حالا به شکل یک کره کامل درآمده، به حکاک سپرده می‌شود تا روی آن پنج ضلعی و شش ضعلی‌های مشابه با توپ فوتبال واقعی حک کند. او برای این کار کره برنجی را در ماده‌ای شبیه قیر غوطه‌ور می‌کند و سپس با مدادی مخصوص طرح موردنظر را روی توپ می‌کشد و شروع به حکاکی روی آن خطوط می‌کند. در مرحله بعد ماده قیرمانند از روی توپ برداشته می‌شود و توپ به جوشکار طلا سپرده می‌شود تا مراحل پرداخت را روی آن انجام دهد و لوگوی فرانس فوتبال روی توپ درج شود. پس از این مرحله، توپ طلا که حالا شکل نهایی خود را پیدا کرده است، در طلای مذاب غوطه‌ور و روی پایه صخره‌ای شکل نصب می‌شود. در نهایت توپ طلا که در تولید آن پنج کیلوگرم طلای 18 عیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، به فرانس فوتبال تحویل داده می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول علی اکبر یوسفی عزت الله مهرآوران محمدرضا گرایی میثم دلخانی توپ طلا بهترین بازیکن فیفا فرانس فوتبال ربیع الاول علی اکبر یوسفی عزت الله مهرآوران محمدرضا گرایی میثم دلخانی شناخته می شود فرانس فوتبال توپ طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۲۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نورافکن: سپاهان دو سال است که قهرمان واقعی لیگ است

 بازیکن تیم فوتبال سپاهان مدعی است این تیم اصفهانی در دو سال گذشته قهرمان واقعی لیگ برتر بوده است.

به گزارش تسنیم، امید نورافکن پس از تساوی بدون گل سپاهان مقابل پرسپولیس اظهار داشت: می‌توانستیم ببریم، اما حیف شد. می‌توانستیم قهرمان لیگ شویم. نمی‌توانم حسم را بگویم. باید بجنگیم تا هم بازی‌های لیگ را محکم‌تر برگزار کنیم و هم جام حذفی را که سخت است.

وی در ادامه افزود: بازی حساسی بود و همه این را می‌دانند. من هم صد درصد توان خودم را گذاشتم. امروز وظایفم دفاعی بود و نتوانستم موقعیت‌سازی کنم و از شوت‌هایم استفاده کنم. از خودم راضی بودم.

وی درباره انتشار یک عکس در صفحه شخصی‌اش و حاشیه ایجادشده پس از آن گفت: هر چه درباره خودم و تیمم می‌گذارم، برایم حاشیه می‌شود و آنها را به شخص و جای دیگر نسبت می‌دهند. واقعاً عمدی وجود نداشت. من آن عکس را دوست داشتم و علاقه‌مند بودم. به ببر علاقه دارم.

نورافکن در واکنش به شعارها علیه او در بازی امروز گفت: آنها نیز از مردم هستند و شاید شرایط‌شان خوب نیست و دق دلی‌شان را بر سر من خالی می‌کنند.

بازیکن سپاهان عنوان کرد: در لیگ کمی فاصله ایجاد شده است. ما بازی با پیکان و همچنین سه امتیاز مقابل نساجی را از دست دادیم. واقعاً اتفاقات عجیب و غریبی برای سپاهان درست کردند. شما رسانه‌هایی هستید که مطمئناً باید از پرسپولیس و استقلال حمایت کنید و هیچ خُرده‌ای هم از شما گرفته نمی‌شود. اگر آنها را کنار بگذاریم، سپاهان یکی دو سال است که واقعاً قهرمان لیگ است، اما باز هم همه می‌دانند که استقلال و پرسپولیس از سوی خبرنگاران و دولت‌مان باید حمایت شوند و این یک واقعیت است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واقعا در اعتراضات دانشجویی آمریکا، تک تیرانداز حضور داشت؟ + تصاویر
  • ترزیچ: با تمام وجود فینال ومبلی را می‌خواهیم
  • سانچو: فکر به یونایتد نه، فقط دورتموند و سی‌ال!
  • موسیالا من را یاد مارادونا می‌اندازد!
  • نورافکن:سپاهان قهرمان واقعی لیگ بوده است
  • نورافکن: سپاهان دو سال است که قهرمان واقعی لیگ است
  • نورافکن: پرسپولیسی‌ها دق دلی خود را سر من خالی می‌کنند!
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • تعلیق یارانه دانشگاه «سیانس پو» پاریس پس از حمایت دانشجویان از فلسطین
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟